• Регистрација
Вријеме је да живимо своје снове ПДФ Штампа Ел. пошта
Aутор текста admin   
петак, 31 децембар 2021 20:52

nacelnik

Поштовани суграђани,

Лаганим али сигурним корацима дођосмо до краја 2021.године. Године, у којој је Калиновик почео да доживљава свој дуго очекивани преображај. У том преображају учестовали смо сви заједно својим трудом, радом, жељом и залагањем. Све нас је заједно окупила љубав према нашој локалној заједници.

Започели смо дуго очекивану изградњу туристичког комплекса на Зеленгори, који је већ у првој својој години довео до препознатљивости Калиновика међу општинама у окружењу. Почетком реализације пројекта обезбијеђена је и финансијска стабилност општине, те је буџет ове године имао развојни карактер, што се осјетило у свим сегментима друштва, а позитивна  промјена је била видљива чак и за случајне пролазнике. На крилима успјеха из 2021. године, са пуно самопоуздања дочекујемо и улазимо у 2022. годину. Годину рекордног и историјског буџета у износу од 6 257 000 КМ. Очекује нас реализација друге фазе туристичког комплекса на Зеленгори, електрификација Зеленгоре, почетак асфалтирања регионалног пута од Калиновика до Зеленгоре, почетак изградње спортске дворане у Калиновику, асфалтирање локалних путева у нашим мјесним заједницама, реконструкција ски лифта и ски стазе у Јелашцима, завршетак реконструкције регионалног пута Калиновик-Добро Поље, изградња новог градског резервоара за воду, али и реализација много мањих пројеката који су  важни за развој нашег Калиновика.

Све, ово сигуран сам, довешће до смањења незапослености и до бољег, сигурнијег и квалитетнијег живота у Калиновику. Такође, средства за развој привреде, пољопривреде, културне манифестације, као и средства за  подстицај наталитета биће многоструко увећана. Као и до сада, нећемо заборавити наше борце, студенте, пензионере, те наша културно-умјетничка и спортска друштва и остала удружења.

Него да не дужим, рећи ћу само једно, вријеме је да почнемо да живимо наше снове. Уз жеље за добро здравље, личну и породичну срећу и успјех, желим да Вам честитам предстојеће новогодишње и божићне празнике. Живјели!!!!

Последње ажурирано петак, 31 децембар 2021 20:57
 
Copyright © 2024. kalinovik. Designed by MATRIX COPMUTERS

S5 Box

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.